Meny STÄNG
Dekorera med antik konst

Dekorera med antik konst

Heminredning är något som ska inspirera och glädja både dig och dina gäster. Ett inslag av antik konst kan göra din inredning både dynamisk och spännande. Skapa sekelskiftande inredning och historia i ditt hem oavsett om du gillar det lantligt, skandinaviskt, modernt eller retro. Följ våra enkla tips för att lyckas!

“Art washes away from the soul the dust of everyday life.”
– Pablo Picasso

Antik konst för dynamiskt inredning

Antika tavlor, tryck och inredningsdetaljer känns kanske för många som något som passat bäst i ett hem med renodlad Art Nouveou eller renässansstil, men vi håller inte med. Vi vill visa att inramade antika tryck gör sig otroligt bra i kontrast till modern design, skandinavisk minimalism och väggar i vitt eller gråskala.

Så här gör du det snyggt

  1. Bryt av modernt med antikt. Genom att placera en tavla med antika dekorativa detaljer i kontrast till mer minimalistisk design från t.ex Ikea skapas en spännande kontrast som ger båda ett nytt visuellt intryck.
  2. Använd mindre utrymmen. Att placera ett antikt litografi i hallen är ett fantastiskt sätt att inreda både stämningsfullt och för maximerad effekt. Antika litografier som dom hos oss på antikatryck.com är otroligt detaljrika och att komma nära dom naturligt gör det lättare att studera det fantastiska hantverket.
  3. Skapa antika kollage. Genom att placera flera antika tavlor eller föremål tillsammans kan du enkelt skapa dynamiska och intressanta kollage. Pröva hänga flera antika tavlor ihop för att skapa en fondvägg som andas historia.
  4. Stämingsfull belysning. Antik konst ger ofta mycket stämning i din inredning, men resutlatet kan bli ännu bättre med effektiv belysning. Genom att placera dovt ljus från lampa eller kandelaber i närheten av din antika konst kan du öka tilldragsningskraften. Detta kan ge kusligt bra resultat.
  5. Våga experimentera. Det finns inget rätt och fel när det kommer till inredning, allt är väldigt subjektivt. Lek med material, former och ljus för att skapa ett hem som passar dig. Inredning handlar om att skapa harmoni, något antik konst defintivt kan bidra med.

Share your thoughts